Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
102 Posty
artur grzybacz
(arturnor1)
Początkujący
Zachowaj człowieku resztę szacunku do samego siebie i zastanów się, co wypisujesz, bo zaprzeczasz sam sobie.
Napisałeś:
Ja nie sieję obłudy... jak czynią to Katoliccy Księża...
I nie stosuję podwójnej moralności...
Pierwszej dla katolickiego kleru ...
Drugiej dla poddanych owieczek...
Ale na kawkę i ciastko do tej Czarnej Mafii chodzisz, czyż to nie obłuda, podwójna moralność
Twój wpis: po Mszy jest otwarta sala w której spokojnie można napić się kawy oraz zjeść ciastko podczas interesującej strony dyskusji
Napisałeś:
TO nie Ja pierwszy PONIŻYŁEM KOBIETĘ... TO KSIĘŻĄ KATOLICCY PALILI NA STOSIE CZAROWNICE ...
ORAZ TORTUROWALI , GWAŁCILI ... i nie tylko Dorosłe Kobiety ale również małoletnie dziewczynki...!!! .
To, że nie ty pierwszy poniżyłeś kobietę a ktoś inny jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem?
Pamiętaj, że jak w każdej instytucji są ludzie i ludziska, nie zapominaj, że księża to także Kolbe, Popiełuszko czy Jan Paweł II. Więc proponuje czytać, czytać i jeszcze raz czytać i nie koniecznie tylko forum, bo tam trafiają się ludzie tacy jak ty, którzy potrafią obsrać największą świętość w imię swoich racji
Należysz do ludzi, którzy zjedzą gówno, żeby udowodnić, że to pomarańcza
Nie pozdrawiam.
Zgłoś wpis
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
arturnor1 napisał:
Zachowaj człowieku resztę szacunku do samego siebie i zastanów się, co wypisujesz, bo zaprzeczasz sam sobie.
Napisałeś:,
Ja nie sieję obłudy... jak czynią to Katoliccy Księża...
I nie stosuję podwójnej moralności...
Pierwszej dla katolickiego kleru ...
Drugiej dla poddanych owieczek...
Ale na kawkę i ciastko do tej Czarnej Mafii chodzisz, czyż to nie obłuda, podwójna moralność
Twój wpis: po Mszy jest otwarta sala w której spokojnie można napić się kawy oraz zjeść ciastko podczas interesującej strony dyskusji
Napisałeś:
TO nie Ja pierwszy PONIŻYŁEM KOBIETĘ... TO KSIĘŻĄ KATOLICCY PALILI NA STOSIE CZAROWNICE ...
ORAZ TORTUROWALI , GWAŁCILI ... i nie tylko Dorosłe Kobiety ale również małoletnie dziewczynki...!!! .
To, że nie ty pierwszy poniżyłeś kobietę a ktoś inny jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem?
Pamiętaj, że jak w każdej instytucji są ludzie i ludziska, nie zapominaj, że księża to także Kolbe, Popiełuszko czy Jan Paweł II. Więc proponuje czytać, czytać i jeszcze raz czytać i nie koniecznie tylko forum, bo tam trafiają się ludzie tacy jak ty, którzy potrafią obsrać największą świętość w imię swoich racji
Należysz do ludzi, którzy zjedzą gówno, żeby udowodnić, że to pomarańcza
Nie pozdrawiam.

Pozwolisz że się zapytam arturnor1,co ty uważasz za największe świętości że się aż tak obruszasz
Bynajmniej,nie zauważam w waszej dyskusji żadnych świętości,ani świętych
To co przypisujesz wyżej wymienionym postaciom,posiadamy my wszyscy. A to trochę mało,nie sądzisz
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
arturnor1 napisał:...Należysz do ludzi, którzy zjedzą gówno, żeby udowodnić, że to pomarańcza...
SMUTAS... Jesteś i tyle... , nie potrafisz dyskutować rzetelnie i bez ideowych emocji...

Przeczytaj sobie o Kolbe , Jego historię zanim trafił do obozu a i poczytaj również o tym Co myśleli i jak Go traktowano w Obozie przez samych współwięźniów , zanim Uczynił ten ..."znamienny"... krok .

Ja do kościoła nie przychodzę dla Księdza a jedynie dla siebie samego i nijak ma się to do tego co opisujesz .

Na kawę może wejść KAŻDY nawet Innego Wyznania , a co dopiero Osoba świadomie kultywująca pierwotne Chrześcijaństwo ...
Co do Twoich wywodów o... poniżaniu ... to CZYTAJ TEKST ZE ZROZUMIENIEM i do końca , nie cytuj wyrwanych zdań z całości bo zmieniasz sens...

A czym się różni Postawa Popiełuszki od tysięcy POLSKICH PATRIOTÓW którzy za PRAWDĘ byli torturowani i mordowani w Katowniach UB... .
Gloryfikuje się Jego tylko dlatego że taka była potrzeba czasu...
DLACZEGO WSZYSCY INNI NIE SĄ WYNIESIENI NA PIEDESTAŁ... a być może to właśnie Oni bardziej zasługują na świętość...
Z Popiełuszką jest dokładnie tak jak ze śmiercią Prezydenta Kaczyńskiego ....
Gloryfikuje się Jego zapominając , że równocześnie zginął Bardziej Zasłużony dla Polskiej sprawy na Świecie Ostatni Prezydent KACZOROWSKI .
A co z pozostałymi Uczestnikami Katastrofy ... Czyż Oni nie zasłużyli na WAWEL...!?
I na Świętość...

Widzisz jakie to wszystko jest pogmatwane...
niemniej
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
102 Posty
artur grzybacz
(arturnor1)
Początkujący
retier1 napisał
Pozwolisz że się zapytam arturnor1,co ty uważasz za największe świętości że się aż tak obruszasz
To co przypisujesz wyżej wymienionym postaciom,posiadamy my wszyscy. A to trochę mało,nie sądzisz

Proszę bardzo już Ci wyjaśniam:

cytat, Jan Paweł II"
...Kościół Chrystusowy jest Kościołem świętym: jednym, świętym, powszechnym i apostolskim, jak głosi Symbol nicejsko-konstantynopolitański. Jest on także "Kościołem świętych» jak nazywa go Georges Bernanos.

Świętość należy do natury Kościoła, ziemskiego ciała zmartwychwstałego Chrystusa. Jest jedną z jego cech charakterystycznych. Przynależy do jego «DNA». Gdyby zatem Kościół nie był święty, nie byłby prawdziwym Kościołem Chrystusa, czyli przez Niego założonym, aby po Jego powrocie do Ojca kontynuował w ciągu wieków odwieczną misję zbawienia w Jego imieniu i potwierdzał ją Jego autorytetem."

"...Świętość nie jest przywilejem niewielu, lecz celem, który Bóg «po trzykroć święty» i «źródło wszelkiej świętości» (II Modlitwa eucharystyczna) stawia przed człowiekiem stworzonym na Jego obraz i podobieństwo. Wezwanie to, zawarte w samym stwórczym akcie Boga, staje się przykazaniem: «Bądźcie świętymi, bo Ja jestem święty» (Kpł 19, 2). Świętość — Boży atrybut — staje

się w ten sposób powołaniem każdego człowieka."

Wyżej wymienione postacie to maleńki przykład na to że nie można wszystkich księży postrzegać jako dręczycieli, gwałcicieli itd Jak zasugerował to gabriel .
Zgłoś wpis
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Ale macie problemy. Zgloscie sie do Jerry'ego Springera.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
POLONUS...AS...
Kończy swoją działalność...
OT co ...!!! .
Nie dorobił się na NAS majątku .
Jednak po tym , co widziałem za ladą chłodniczą w Oslo , nie ma się co dziwić , że tłoku tam nie było .
Ewentualnie samych gapiów a faktycznych kupujących jak na lekarstwo... .

OT następny niewypał handlowy ... kogoś kto chciał za szybko zbić krocie ... .

Wiem , że zaraz będą obrońcy , niemniej z Mojej obserwacji jako klienta , jeżeli wchodzę do sklepu i widzę średniej jakości wędlinę nie najlepszej kondycji , po cenie dużo większej niż podobny Norweski asortyment ... ! .

No... to coś tu nie tak... PROSZĘ JA WAS...

A , że wyrób jest z Polski i ma NASZ smak , to nie znaczy , że i cena ma być z księżyca... .
KAŻDY z kupujących kalkuluje jak tylko może , by było smacznie swojsko i tanio... .
Pomijam to , że podobne produkty można kupić we szwecyji razem z transportem tam i z powrotem przeliczeniowo... DUŻO TANIEJ...

Ot trzeba było baczniej Przyjrzeć się Turkom i innym nacjom , jak ich handel kwitnie i dlaczego nie przynosi strat .
A Oni też , sprowadzają Swój Produkt niepowtarzalny z odległości , kilkanaście razy dalszych niż do Polski ...

I Mają się dobrze...
Zgłoś wpis
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Z tym sie okurat zgadzam. Bylam w tym sklepie raz i nie spodziewalam sie takich cen. Jeszcze na koniec pan wlasciciel powiedzial lamanym norweskim cos w stylu "duzo zakupow za male pieniadze".
Zgłoś wpis
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
arturnor1 napisał:
retier1 napisał

Proszę bardzo już Ci wyjaśniam:

cytat, Jan Paweł II"
...Kościół Chrystusowy jest Kościołem świętym: jednym, świętym, powszechnym i apostolskim, jak głosi Symbol nicejsko-konstantynopolitański. Jest on także "Kościołem świętych» jak nazywa go Georges Bernanos.

Świętość należy do natury Kościoła, ziemskiego ciała zmartwychwstałego Chrystusa. Jest jedną z jego cech charakterystycznych. Przynależy do jego «DNA». Gdyby zatem Kościół nie był święty, nie byłby prawdziwym Kościołem Chrystusa, czyli przez Niego założonym, aby po Jego powrocie do Ojca kontynuował w ciągu wieków odwieczną misję zbawienia w Jego imieniu i potwierdzał ją Jego autorytetem."

"...Świętość nie jest przywilejem niewielu, lecz celem, który Bóg «po trzykroć święty» i «źródło wszelkiej świętości» (II Modlitwa eucharystyczna) stawia przed człowiekiem stworzonym na Jego obraz i podobieństwo. Wezwanie to, zawarte w samym stwórczym akcie Boga, staje się przykazaniem: «Bądźcie świętymi, bo Ja jestem święty» (Kpł 19, 2). Świętość — Boży atrybut — staje

się w ten sposób powołaniem każdego człowieka."

Wyżej wymienione postacie to maleńki przykład na to że nie można wszystkich księży postrzegać jako dręczycieli, gwałcicieli itd Jak zasugerował to gabriel .

Widzę że niezgorszy fanatyk z ciebie arturnor1.I jak tu się dziwić islamistom Miej sobie te klapy na oczach,może lżej ci będzie umierać jak przyjdzie czas To co ty nazywasz DNA kościoła,dla mnie jest niczym innym jak tylko DNEM ludzkiego charakteru w najgorszym wydaniu To tyle
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
....L U D Z I E....

Właśnie na Nasze... Forum ... zawitał sobie ...

NIEJAKI...Siaki... TAKI...Owaki...

...1 7 0 0 0... UCZESTNIK ...
A zowie się ON ..."darek28"...

...WITAM...

I życzę miłego i owocnego pobytu na łamach Tego forum

...POWODZENIA...
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
hmm .....a ja myślałem że jest nas tu zarejestrowanych ze 30 000 a pisze z tego z 1000 a tylko 500 codziennie
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok